☎️ +38 (067) 501-01-66    ☎️ +38 (050) 523-56-46
Bankir@banksinfo.kiev.ua  ✉ Digital@banksinfo.kiev.ua
Image
Image
Image
kbs-izdat.com
Image

Попит населення на депозити продовжує зростати

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 Артур МУРАВИЦЬКИЙ, Заступник Голови Правління ТАСКОМБАНКУ

— У довгостроковій перспективі тенденція підвищення відсотків за депозитами у національній валюті, на наш погляд, збережеться. На сьогоднішній день ми бачимо на ринку низку передумов, які диктують продовження цього тренду. Зокрема, на розмір прибутковості депозитів вже на початку наступного року може вплинути перегляд облікової ставки НБУ. Якщо регулятор продовжить політику її підвищення, банки також відреагують підвищенням ставок за вкладами. Значних змін у першому кварталі 2022 року ми не очікуємо, ставки зростуть щонайбільше на 0,5–1% річних. А ось прибутковість валютних вкладів найближчим часом залишиться стабільною. Це пов'язано з низькою потребою банків у валютних ресурсах і стабільних обсягах кредитування бізнесу у валюті.

Окрім цього, очікується затвердження закону про збільшення розміру гарантованої виплати з 200 тисяч гривень до 400 тисяч гривень, що безумовно сприятиме зростанню довіри населення до банківської системи та, як наслідок, підвищенню обсягів депозитів у банках.

За даними НБУ, попит населення на депозити у національній валюті продовжує зростати. За підсумками третього кварталу депозитний портфель ТАСКОМБАНКУ значно зріс та перевищив 8 млрд грн. За нашими оцінками, середній чек вкладів у ТАСКОМБАНКУ становить 100–120 тис гривень. Наші клієнти віддають перевагу гривневим вкладам терміном на 12 місяців, адже вони дозволяють зафіксувати максимальну прибутковість протягом наступного року. Зараз ми пропонуємо Акційний вклад із прибутковістю 11% річних на рік, який передбачає отримання відсотків двічі на місяць та можливість поповнення.

13-12-2021 http://my-banks.info/expert_tas12122021/

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter