☎️ +38 (067) 501-01-66    ☎️ +38 (050) 523-56-46
Bankir@banksinfo.kiev.ua  ✉ Digital@banksinfo.kiev.ua
Image
Image
Image
kbs-izdat.com
Image

Коломойський поновлює атаку на ПриватБанк: під прицілом (знову) націоналізація

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Завтра, 30 серпня 2022 року, Господарський суд м. Києва розгляне справу № 910/1834/19 за позовом І. Коломойського та пов’язаної з ним компанії Triantal Investments до ПриватБанку та 7 інших відповідачів. 


Цим позовом колишній власник намагається незаконно повернути собі ПриватБанк, порятунок якого в 2016 році від фінансового краху, спричиненого діями тих же колишніх власників, коштував державі понад 155 мільярдів гривень. 


Сьогодні, під час війни, коли перед державою і її фінансовою системою стоять безпрецедентні виклики, пов’язані з протистоянням агресору, спроби І. Коломойського протиправно повернути ПриватБанк є проявом зухвалого мародерства на фінансовому фронті України.   


Дана справа є одним із основних судових процесів, ініційованих І. Коломойським з метою відновлення свого права власності на акції ПриватБанку. Задля цього позивачі вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку від 2016 року та витребувати акції у Держави Україна на свою користь. 


Судове засідання, яке має відбутися завтра, буде першим за півтора року, оскільки починаючи з квітня 2021 опонентами умисно вчинялися дії, спрямовані на затягування розгляду справи. 


ПриватБанк наполягає на відсутності права в І. Коломойського та Triantal Investments вимагати у Держави повернення акцій Банку та вимагати визнання права власності на акції банку. Зокрема, ПриватБанк вважає, що суд зобов'язаний застосувати норми так званого "антиколомойського закону", які прямо забороняють повернення банків, виведених з ринку, їх колишнім власникам/акціонерам. 


З огляду на суспільну значимість даної справи, перед початком судового засідання о 13:30 юридичні радники ПриватБанку дадуть коментарі для представників ЗМІ щодо правової позиції Банку у цьому процесі. 


ДОВІДКОВО

Нагадаємо, що після того як в 2016 р. ПриватБанк рішенням НБУ було віднесено до неплатоспроможних, банк було виведено з ринку із застосуванням законної процедури bail-in: обмін вкладів пов’язаних з банком осіб на акції банку, які в подальшому були викуплені Міністерством фінансів за 1 грн задля порятунку банку та відновлення його платоспроможності. Задля збереження фінансової стабільності, держава докапіталізувала банк на 155 млрд. грн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter