☎️ +38 (067) 501-01-66    ☎️ +38 (050) 523-56-46
Bankir@banksinfo.kiev.ua  ✉ Digital@banksinfo.kiev.ua
Image
Image
Image
kbs-izdat.com
Image

Дмитро Дубілет офіційно прокоментував ситуацію, заперечуючи всі звинувачення у плагіаті

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 

Не взяв жодного рядка коду з monobank». Дмитро Дубілет назвав «абсолютно безпідставними» недавні звинувачення у плагіаті

 

https://proman.com.ua/

Днями з’явилася новина, що на Дмитра Дубілета подають до суду за порушення інтелектуальної власності через його новий необанк в Азербайджані. Сам бізнесмен назвав ситуацію дещо комічною, оскільки до суду подає не монобанк, не Фінтех Бенд і не Універсал Банк, а приватна особа.

Нагадаємо, у 2019 році Дубілет пішов із monobank, щоб присвятити себе роботі в Кабміні, проте в уряді Дмитро пропрацював лише кілька місяців. Потім він започаткував компанію Fintech Farm, яка займається запуском мобільних банків в інших країнах.

За словами Дубілета, він запрошував екс-партнерів з моно будувати міжнародний бізнес разом, але ті відмовили йому. Зібравши нову команду з нуля, бізнесмен запустив свій перший банк закордоном — в Азербайджані. Лише за чотири місяці проект залучив 150.000 клієнтів (країна в 4 рази менша за Україну). Цього року Дубілет запускає банки у ще кількох країнах Африки та Азії.

«З якого погляду не подивися, претензії абсолютно безпідставні. Я не взяв жодного рядка коду з монобанку. Я не наймав жодного співробітника з моно. При цьому, звичайно, базові продукти та сервіси — карти, платежі, виписка та багато іншого — у нас збігається з тим, що ви знайдете в багатьох інших необанках, від Революту та Monzo до monobank та Sportbank.» — каже Дубілет

https://leobank.az/

І ось, десь місяць тому деякі ЗМІ почали публікувати новини, з яких могла скластися думка, що monobank має претензії до Дубілета. Проте судом загрожує не компанія, яка має права, а приватна особа Людмила Шмальченко. Вона – колишній акціонер Фінтех Бенд. Стверджується, що ніхто із Фінтех Бенд або Універсал Банку її на ці дії не уповноважував.

«Ще одна кумедна деталь… виявилося, що Шмальченко планує просто подати заяву до британської поліції :)) Я колись писав таку заяву, коли в мене в Лондоні вкрали ноутбук. Все це робиться, мабуть, не для самого суду, а для яскравих заголовків. Так вона намагається злякати моїх потенційних інвесторів. — коментує ситуацію Дмитро Дубілет.

Головний бенефіціар monobank – Універсал Банк – нещодавно дав офіційний коментар, щоб спростувати чутки та заявити про відсутність претензій до Fintech Farm (Leobank). Дубілет заявив, що не боїться суду, оскільки переконаний, що йому вдасться без проблем виграти справу.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Співзасновник першого українського банку без відділень monobank Дмитро Дубілет спільно з азербайджанським банком Unibank запустили необанк Leobank. Перше, що привертає увагу на сайті Leobank, він дуже схожий на український monobank з дизайну та опису функцій. Є у банку і основний брендовий герой — лев (у monobank це кіт). Карти Leobank також повністю чорні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter