☎️ +38 (067) 501-01-66    ☎️ +38 (050) 523-56-46
Bankir@banksinfo.kiev.ua  ✉ Digital@banksinfo.kiev.ua
Image
Image
Image
kbs-izdat.com
Image

Monobank має намір пред’явити Дубілету багатомільйонний позов

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 

Вимоги на суму $100 млн пов’язані з несанкціонованим використанням бізнес-моделі банку в інших закордонних фінтех-проектах

Фото: profit-portal.com

Конфлікт фінкомпанії та її співзасновника Дмитра Дубілета розпалюється з новою силою. У мережі з’явилася інформація про те, що онлайн-банк може вимагати від останнього $100 млн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє політолог Дмитро Маруніч. Він нагадав, як наприкінці минулого року розповідав про можливий позов із боку банку проти Дубілета за несанкціоноване використання напрацювань Monobank в інших фірмах.

Колишній співзасновник онлайн-банку нещодавно запустив в Азербайджані схожий фінансовий фінтех-проект під назвою Leobank. Пізніше Дубілет заявив, що бізнес-модель буде використовуватися і в наступних проєктах в інших країнах. Мобільні додатки обох фінкомпаній схожі, а функціонал багато в чому ідентичний.

Це стало підставою для претензій, які потім швидко перейшли в юридичне поле. Минулого тижня група юристів, які представляють інтереси українського Monobank, офіційно підтвердила, що судовий позов справді готується.

“Додам лише, що сума позову – $100 млн, і навіть залучені на розвиток проєкту інвестиції в $7,4 млн мізерні порівняно з фінансовими санкціями, які може отримати Дмитро Дубілет після розгляду позову в Лондоні”, – пише Марунич.

Зазначимо, що на період розгляду представників феміди Великобританії активи азербайджанського банку Дубілета, ймовірно, будуть заморожені. Нагадаємо, його батько Олександр Дубілет обіймав керівну посаду у ПриватБанку. Наразі він перебуває у міжнародному розшуку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter