☎️ +38 (067) 501-01-66    ☎️ +38 (050) 523-56-46
Bankir@banksinfo.kiev.ua  ✉ Digital@banksinfo.kiev.ua
Image
Image
Image
kbs-izdat.com
Image

Чергова кібератака: форум Prozorro зламано, портал Шевченківського райсуду заблоковано

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 

Хакери повторили витівку з публікацією на сторінках держресурсів образливих зображень та погроз

Фото: focus.ua

Сьогодні, 17 січня 2021 року, було зафіксовано чергові спроби кібератак. Зокрема, на сторінці Шевченківського райсуду Києва у Facebook повідомляється, що співробітники втратили доступ до порталу судових рішень та електронної пошти. Також було заблоковано портал “Судова влада”, реєстраційна система “Електронний суд”, функціонал автоматизованої системи документообігу суду та реєстр судових рішень.

Окрім того, користувачі заявляють про проблеми на сайті держзакупівель Prozorro. Співробітники Державної служби спецзв’язку та захисту інформації кажуть, що на сторінці форуму Prozorro Infobox були опубліковані ті ж загрози та образливі зображення, які 14 січня з’явилися на сайтах кількох міністерств.

На даний момент портал тимчасово вимкнено, а фахівці безпеки працюють над усуненням наслідків. Нагадаємо, у компанії Microsoft заявили, що під час попередньої кібератаки на українські держоргани на сайтах залишився вірус, який видає себе за програму-вимагач.

Проте його головне завдання – блокувати чи порушувати роботу ресурсу. Для усунення наслідків розробники компанії впровадили в Microsoft 365 Defender Endpoint Detection низку додаткових інструментів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter