☎️ +38 (067) 501-01-66    ☎️ +38 (050) 523-56-46
Bankir@banksinfo.kiev.ua  ✉ Digital@banksinfo.kiev.ua
Image
Image
Image
kbs-izdat.com
Image

Браузер Chrome здатен стежити за користувачами – експерти Mozilla

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

У новій версії програми застосовано рідкісний протокол, який в перспективі здатен поставити під загрозу конфіденційність персональних даних

New in Chrome 94 - Chrome Developers

21 вересня відбулося офіційне оновлення браузера Chrome до 94-ї версії. Розробники поліпшили програмний код утиліти, додали режим HTTPS-First, а також програмний інтерфейс (API), однією з функцій якого є фіксування часу очікування пристроїв. Вбудований сервіс Idle Detection тепер буде інформувати веб-ресурси про тимчасову бездіяльність користувача.

При цьому даний інтерфейс здатний відстежувати активність не тільки самого браузера, а й сторонніх додатків на комп’ютері. Експерти виступили з критикою такого підходу, а співробітники компанії Mozilla навіть заявили, що Idle Detection створює прецедент для глобального стеження. Тантек Челік, фахівець компанії по веб-стандартам, вважає:

“У сьогоднішньому вигляді Idle Detection – це занадто приваблива можливість для стеження. Функція порушує конфіденційність користувача, фіксує фізичну поведінку, розпізнає розпорядок дня (наприклад, обідній час) і використовує це для психологічних маніпуляцій (голод, емоції, вибір)”.

В цілому експерти говорять, що продукти на базі протоколу API слід використовувати лише в базових операційних системах, але для звичайних сервісів вони не годяться, тому що ставлять під загрозу конфіденційність персональної інформації.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Антимонопольне відомство Південної Кореї (KFTC) оштрафувало компанію Google на $177 млн ​​за зловживання домінуючим становищем на ринку мобільних операційних систем. В опублікованому документі говориться про те, що на ОС Android в цей час припадає основна частка ринку смартфонів, що купуються в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Google повністю перейде на власні процесори

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter